16% korting

Andijvie Zaden Nummer 5

02012
Adviesprijs: 1,65
1,39 incl btw
U bespaart: 0,26 (16%)
+

Omschrijving

Andijvie zaden Nummer Vijf  is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt.  Als je andijvie zaait... Lees meer

Andijvie zaden Nummer Vijf is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt. 
Als je andijvie zaait bij een te lage temperatuur (minder dan 15° C) is er veel kans dat de krop niet voldoende uitgroeit en snel zal doorschieten (de krop schiet met andere woorden gemakkelijk door, hetgeen de bloemvorming inluidt). Ook lange dagen (meer dan 15 uur licht) kunnen de plant doen laten bloeien. Andijvie groentezaden van buzzy seeds kunnen op verschillende grondsoorten worden geteeld. Het gewas heeft veel vocht nodig om goed te kunnen doorgroeien.

Gebruik van Andijvie zaden

Andijvie is een bladgroente, die zowel gestoofd als rauw wordt gegeten.
Omdat de buitenste groene bladeren ietwat bitter en taai smaken, genieten de lichtgele, malse binnenbladeren meestal de voorkeur. Toch bevatten de buitenbladeren de meeste voedingsstoffen (o.a. vezels, mineralen en vitamines). Zeer bekend is de andijvie stamppot. Gesneden in reepjes is de andijvie ook zeer geschikt om te roerbakken.

Biologisch:
Inhoud:
3gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1800

Zaai instructies

Vroege uitzaai (vanaf maart tot half mei) lukt alleen goed onder glas bij een bodem temperatuur boven de 15°C. Pas vanaf eind mei tot juli kunt u op een zaaibed in de volle grond zaaien.
De jonge plantjes circa 4 weken na het zaaien in de volle grond uitplanten. Dat geldt ook voor planten uit de vroege uitzaai, alleen moeten deze onder glas worden geplant. Plantafstand 30 x 30 cm. De grond na het uitplanten goed vochtig houden.
Oogst: vanaf half mei tot oktober zodra de kroppen groot genoeg zijn.