Bieten zaden / Kroten

De kroot of rode biet is een wortelgewas en behoort tot de amarantenfamilie waar ook de suikerbiet toe behoort. De plant wordt tot 80 cm hoog. Vroeger werd de rode biet als arme mensenkost beschouwd, omdat die op arme grond geteeld kon worden. Vandaag wordt deze meer als specialiteit aangeboden en is een veelvoorkomende groente in natuurrestaurants. 

Eten van Bieten / Kroten

De rode biet wordt als groente gegeten, dit kan zowel rauw, geraspt, gekookt als opgelegd. Bij rauw en geraspt is er kans op een aardsmaak. Rode bieten zijn ook geschikt voor soepen. De kleurstof betanine wordt ook gebruikt door de voedingsindustrie voor het kleuren van bepaalde gerechten.

Soorten bieten zaden

Er zijn vele verschillende soorten bieten die van zaden gekweekt kunnen worden. www.dutchgardenseeds.com heeft 4 soorten in het assortiment opgenomen: Bietenzaden halflange Cylindra, bietenzaden Egyptische platronde, bietenzaden Loki en bietenzaden vuurrode kogel. Naast de gewone bieten zaden hebben we van de biologische zaden ook nog 2 soorten bietenzaden. Alle soorten zijn van het merk Buzzy seeds

 

1,89 (incl btw)
1,99 (incl btw)
1,69 (incl btw)
1,39 (incl btw)
1,99 (incl btw)
1,39 (incl btw)
1,99 (incl btw)