Bieten Vuurrode Kogel

02105
1,59 incl btw
+

Omschrijving

Bieten vuurrode kogel is een tweejarig gewas. Deze bietenzaden zijn eigenlijk de meest verkochte en bekendste in de... Lees meer

Bieten vuurrode kogel is een tweejarig gewas. Deze bietenzaden zijn eigenlijk de meest verkochte en bekendste in de bietenzaden serie van buzzy seeds. 'Kogel' is een uitstekende, ronde rode biet of kroot voor de zomerteelt. 

Bij te vroeg zaaien bestaat de kans op schieten (het vormen van bloeistengels). Rode bieten groeien op alle grondsoorten, maar op te droge gronden kunnen de knollen uitstulpingen krijgen. De wat later gezaaide bieten kunnen zeer langdurig worden bewaard in een koele, vorstvrije ruimte.
De kogel is een zoete biet, die zowel warm als koud ('crudité' met een vinaigrette) kan worden gegeten. Rode biet met zure room of als soep klaargemaakt is een heerlijke variant.
 

Biologisch:
Inhoud:
5gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±355

Zaai instructies

Vanaf half april tot half juli, direct in de volle grond. Zaai op regels of rijen met 30-35 cm ruimte tussen de regels. 
De zaden kiemen na 10-12 dagen. Als de plantjes circa 5 cm hoog zijn, moet u uitdunnen: u haalt net zoveel plantjes weg tot de resterende planten op circa 10 cm afstand van elkaar staan. Dit geeft de planten de mogelijkheid om goed te kunnen uitgroeien. De verwijderde plantjes kunt u elders opnieuw uitplanten met 10 cm tussenruimte.
Oogst: van augustus tot oktober.