Noordhollandse strogele uien

02895
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Uien Noordhollandse Strogele is een zogenaamde zaaiui. In één groeiseizoen (in hetzelfde jaar) worden forse uien uit... Lees meer

Uien Noordhollandse Strogele is een zogenaamde zaaiui. In één groeiseizoen (in hetzelfde jaar) worden forse uien uit het zaad opgekweekt. De houdbaarheid van dit ras is uitstekend. De uien hebben een lekkere, pittige smaak. Dit ras heeft een platte vorm.

 

Andere ui zaden kopen?

Bij ons in de webshop kunt u naast de zaden van deze heelijke rode uien, ook onder andere nog zaden kopen van de Rode ui en de uien zaden van de Rijnsburger gele bolronde. We hebben uizaden van zowel het merk buzzy seeds als Johnsons world kitchen.

Biologisch:
Inhoud:
4gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1000

Zaai instructies

Te zaaien in maart-april in de vollegrond. Zaai op regels of rijen met een onderlinge afstand van 25cm. Na opkomst moet u de planten in de rij uitdunnen (het teveel aan planten wegnemen) tot de overblijvende planten op 10cm van elkaar staan. Dan hebben ze voldoende ruimte voor een goede ontwikkeling. Om aantasting van de larve van de uienvlieg te voorkomen, is behandeling vooraf van het zaaibed aan te bevelen. Houd de grond tijdens de groeiperiode voldoende vochtig. Te oogsten in augustus-september. De uien zijn oogstbaar als het loof gaat strijken (het vergeelt en valt om). Laat de uien goed drogen (op de tuin of op een beschutte plek) voordat ze naar binnen binnen worden gehaald. Op een koele, droge plek zijn ze lang te bewaren.