Klantbeoordelingen

Klantbeoordelingen

Veilig betalen

Veilig betalen

Op deze webshop wordt veilig
betaald met deze betaalmethoden:

Betaalmethoden

Dutch Garden Seeds

Dutch Garden Seeds

  • GRATIS levering vanaf €25,- op zakjes zadenGRATIS levering vanaf €25,- op zakjes zaden
  • Snelle leveringSnelle levering
  • Hollandse kwaliteitHollandse kwaliteit
  • Groot aanbodGroot aanbod
  • Bestellingen direct verwerktBestellingen direct verwerkt

Sint-Janskruid Zaden

Sint-Janskruid, Hypericum Perforatum, dankt zijn naam aan het Sint-Jansfeest. Een feestdag waarbij de geboorte van Johannes de Doper wordt gevierd. Het is een vaste plant uit de hertshooifamilie. Het kruid, dat van oorsprong uit Europa en Azië komt, wordt al jaren gebruikt voor zijn geneeskrachtige werking. Ook tegenwoordig zijn er kruidenproducten te koop met Sint-Janskruid, die met name gebruikt worden bij milde depressieve klachten en maag- darmklachten. De mooi bloeiende plant kan 20 tot 80 cm hoog worden en is zeer winterhard en bloeit van juni tot september met gele bloemen. 

Lees meer
2,09 incl btw

Sint Janskruid in de keuken

Sint-Janskruid wordt vrijwel niet als keukenkruid gebruikt. Van de bovenste delen van de plant, zowel vers als gedroogd, kan thee worden getrokken.

Het wordt met name gebruikt voor zijn geneeskrachtige werking, bijvoorbeeld als olie, maceraat of tinctuur en zou verlichting kunnen geven bij onder andere milde depressieve klachten en maag- darmklachten. In winkels wordt het onder andere aangeboden als supplement. Let op bij het gebruik, zowel inwendig als uitwendig. Het kan de werking van andere medicatie beïnvloeden en tot huidirritatie en brandwonden leiden, vooral in combinatie met zonlicht. O.a. het RIVM waarschuwt voor het gebruik van Sint-Janskruid. 

Kruiden zaden kopen

Het complete assortiment van kruiden zaden in de webwinkel van Dutch Garden Seeds bestaat uit meer dan 40 soorten kruiden zaden. Vele soorten kruidenzaden kun je het hele jaar zaaien en oogsten. Kruiden zaden kopen, uitzaaien en telen is een fijne manier van tijdverdrijf, met name met het toekomstige resultaat in uw gedachte. Kruiden zaden kun je gemakkelijk kopen in de webwinkel van Dutch Garden Seeds.

10 jaar Dutch Garden Seeds