Rijnsburger, bolronde gele uien

02900
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Uien Rijnsburger is een blank-gele, bolronde zaaiui. Van zaaiuien worden in één groeiseizoen (in hetzelfde jaar) forse... Lees meer

Uien Rijnsburger is een blank-gele, bolronde zaaiui. Van zaaiuien worden in één groeiseizoen (in hetzelfde jaar) forse uien uit het zaad opgekweekt. De houdbaarheid van dit ras is uitstekend. Ze hebben een lekkere, pittige smaak. Dit ras kan ook vroeg en vers geoogst worden.

Andere soorten ui zaden kopen?

Bij ons in de webshop kunt u naast de zaden van deze heelijke rode uien, ook onder andere nog zaden kopen van de Rode ui en de uien zaden van de Noordhollande strogele. We hebben uizaden van zowel het merk buzzy seeds als Johnsons world kitchen.

Biologisch:
Inhoud:
4gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1000

Zaai instructies

Te zaaien in maart-april in de vollegrond. Zaai op regels of rijen met een onderlinge afstand van 25cm. Na opkomst moet u de planten in de rij uitdunnen (het teveel aan planten er tussen wegnemen) tot de overblijvende planten op 10cm van elkaar staan. Dan hebben ze voldoende ruimte voor een goede ontwikkeling. Om aantasting door uienvlieg te voorkomen, is behandeling vooraf van het zaaibed aan te bevelen. Houd de grond voldoende vochtig. Te oogsten in augustus-september. De uien zijn oogstbaar als het loof gaat strijken (het vergeelt en valt om). Laat de uien goed drogen (op de tuin of op een beschutte plek) voordat ze naar binnen binnen worden gehaald. Op een koele, droge plek zijn ze lang te bewaren.