Klantbeoordelingen

Klantbeoordelingen

Veilig betalen

Veilig betalen

Op deze webshop wordt veilig
betaald met deze betaalmethoden:

Betaalmethoden

Dutch Garden Seeds

Dutch Garden Seeds

  • GRATIS levering vanaf €25,- op zakjes zadenGRATIS levering vanaf €25,- op zakjes zaden
  • Snelle leveringSnelle levering
  • Hollandse kwaliteitHollandse kwaliteit
  • Groot aanbodGroot aanbod
  • Bestellingen direct verwerktBestellingen direct verwerkt

Stam snijbonen Zaden

Met onze Stamsnijbonen zaden kweekt u verschillende soorten snijbonen die een prachtige, lange, malse snijbonen en kunnen eventueel zonder draad worden gekweekt. 

Lees meer
3,99 incl btw
2,29 incl btw

Snijbonen, ook wel stokbonen genoemd mogen eigenlijk niet ontbreken in een moestuin. Door ze te laten groeien langs bijvoorbeeld bamboestokken creëer je hoogte in de moestuin. Hierdoor nemen ze relatief weinig plaats in, wat ze ook geschikt maakt voor kleinere moestuinen. En hoewel je ze, in vergelijking tot stambonen, pas later kunt oogsten is de opbrengst meestal erg goed. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het weer.

Snijbonen zaai je langs een vooraf neergezet klimsysteem. Meestal worden hier bamboestokken voor gebruikt. Zaaien kan vanaf half mei tot begin juli. Houdt wel de buitentemperatuur in de gaten. Snijbonen houden van warmte, dus als het in mei nog relatief koud is kun je beter later uitzaaien.

Qua verzorging is de snijboon een gemakkelijke plant. Af en toe water geven en het onkruid rondom te plant verwijderen is voldoende. Regelmatig oogsten bevorderd de groei van nieuwe bonen.

Omdat de snijboon veel draden kan bevatten worden ze voor gebruik aan kleine stukjes gesneden. Hiervoor zijn speciale snijboonmolentjes te koop. Overigens zijn er ook soorten die weinig tot geen draden vormen, zoals de Emergo Stringless.

Daarnaast zijn er ook soorten die als snijboon en slaboon kunnen worden gegeten, zoals de Neckarkönigin.

Groentezaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds