Nieuws over zaden en moestuinen

Lees hier al het nieuws over zaden en moestuinen

Storm, Plannen en natuurlijk Zaden...

28-02-2020

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Iedereen is op het moment van schrijven in de ban van de storm. Zal deze storm echt zo heftig zijn als de voorspellingen aangeven? We hopen natuurlijk dat het meevalt, maar op het moment van schrijven is de wind al behoorlijk aan het toenemen, met name hier in het westen van NL (Volendam). We hopen dan ook dat de schade mee zal vallen en bij iedereen morgen o.a. de kas nog rechtop staat.

Nieuwe Bio-zaden en Fijne Feestdagen gewenst!

31-12-2019

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen!

Het jaar loopt ten einde en een van de leukste feestdagen hebben we nog in het verschiet. Voor vele van u zal het maken van een moestuinplan weer op de agenda staan, alsook tevreden terugkijkend op een succesvolle oogst! Inmiddels hebben wij alle soorten zaden weer aangevuld en zijn klaar voor het nieuwe seizoen.

De Bolster zaden kopen bij Dutch Garden Seeds!

07-10-2019

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen!

Vanaf heden hebben wij ook 15 verschillende soorten biologische zaden van De Bolster in het assortiment! Dit is voor nu even een aanvulling op het bestaande biologische assortiment, waarmee het totaal uitkomt op bijna 100 soorten! Het was weer een hele klus om deze online te krijgen, maar wij zijn er in ieder geval heel erg blij mee ;-)

Vanaf heden ook Makkelijke Moestuin Zaden ook bij Dutch Garden Seeds te koop!

07-09-2019

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen!

Deze zomer is het weer wat grillig, dan weer veel te warm, dan weer ineens heel veel regen of wind of een hele tijd droog. De combinatie kan er voor zorgen dat voor sommige groente's het juist ideale omstandigheden zijn, maar er zijn er ook een aantal die het beter doen met wat stabieler weer.

2 nieuwe soorten zaden! Rode Spitskool zaden en de Stamslabonen Kylian zaden

11-06-2019

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen!

Het 'zadenseizoen' loopt een klein beetje ten einde, maar voor jullie, de tuinders is het nu volop rennen, vliegen en eten geblazen. Het weer van momenteel is het ene moment zon, dan weer regen, dan weer zon en dan weer regen. Dit is de ideale mix om alles snel te laten groeien! Niet alleen alles wat er gezaaid is, maar ook het onkruid groeit snel!

Nieuwe soorten zaden! Microreens zaden!

24-04-2019

Hallo Tuinvrienden en Vriendinnen!

Vandaag en morgen hebben we in iedergeval heel mooi weer en kunnen we veel doen in de tuin. Vergeet alleen niet, dat er ook zeker nog koude dagen aan kunnen komen. Voorzaaien in de kas is natuurlijk heel goed mogelijk voor inmiddels al vele soorten!

Het moestuin seizoen is begonnen!

29-03-2019

Hallo Tuinvrienden en Vriendinnen,

De moestuin heeft de afgelopen dagen weer ruim voldoende water gekregen om weer een tijdje voort te kunnen! De meeste van jullie zijn inmiddels begonnen met de eerste werkzaamheden en wellicht ook al met de eerste soorten voor te zaaien. "het is het weer ervoor...". Heerlijk binnenshuis met de vingers in de aarde, werkend aan een mooi voorjaar!

Prachtig weer om in de tuin te werken en de zaden bak te controleren!

21-02-2019

Beste Tuinvrienden en Vriendinnen!

Wat hebben we een geluk! De afgelopen dagen begon het al een beetje mooier weer te worden en dit weekend word het al helemaal schitterend weer! Absoluut ideale omstandigheden om de voorbereidingen te treffen in de tuin. Er is zeker voor iedereen voldoende te doen.... ;-) 

Wij wensen jullie een fantastisch 2019 met veel gezondheid!

06-01-2019

Beste Tuinvrienden en Vriendinnen!

Allereerst willen we jullie een fantastisch 2019 toewensen met veel gezondheid!

De nieuwe website is live!

06-11-2018

Hallo Tuinvrienden en Vriendinnen,

We zijn heel erg trots om te melden dat onze nieuwe website live is! We hebben de eerste 5 jaar gedaan met ook al onze hele mooie website, maar deze is geheel vernieuwd, fris en ook mobiel vriendelijk. Google stelt tegenwoordig steeds meer eisen aan een goede en betrouwbare website en wij kunnen daar nu zeker aan voldoen! Neem snel een kijkje: www.dutchgardenseeds.com

Even bijkomen...druk seizoen...vele tevreden klanten...korte vakantie

30-07-2018

Hallo Tuinvrienden en Vriendinnen!

Het is alweer een tijdje geleden dat we een nieuws item hebben geschreven. Dit komt met name omdat dit jaar het seizoen nog heel lang is doorgelopen. Eerst heel koud, daarna snel warm en daarna…geen regen meer met name in Nederland. Hoge temperaturen zonder regen betekent natuurlijk dat er in de moestuin keihard gewerkt moet worden!

Nieuwe Biologische Zaden soorten!

23-04-2018

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

We hebben nieuwe Biologische Zaden!

Wat een heerlijk weekend was dit zeg! Het ideale weertje om in de tuin te werken. En daarom hebben wij voor u maar liefst 6 nieuwe soorten biologische zaden aan ons assortiment toegevoegd:

Que Semer en France et Quand ? (Wat kun je zaaien in Frankrijk en wanneer?)

03-02-2018

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Speciaal voor onze Franse klanten hebben wij een handig hulpmiddel op onze website geplaatst. Elke maand voegen wij hier een uitgebreid stuk toe waarin precies wordt uitgelegd wat er die maand in de moestuin gedaan kan worden en wat er zoal gezaaid kan worden.

Friendly Flowers Bloemzaden

27-01-2018

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

De winter loopt langzaam ten einde en dat betekent dat de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang zijn. Daarom zijn wij zelf ook bezig met het vernieuwen van ons assortiment. Zo hebben wij deze week de prachtige collectie van Friendly Flowers bloemzaden toegevoegd.

Verhoging minimum orderbedrag gratis verzending moestuinzaden

29-12-2017

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Per 1 januari 2018 zal PostNL haar tarieven wederom met 7% verhogen! Er lijkt maar geen einde aan te komen… Bovendien hebben ze ook de ‘staffel’ 100gr.-250gr. aangepast naar 100gr.-350gr. Binnen Nederland lijkt deze verruiming een goed gebaar, maar voor het buitenland gaat het tarief daardoor met bijna 24% omhoog!!