Geranium Zaden F1 hybride

De Geranium is een plantengeslacht uit de Ooievaarsbekfamilie. De naam is afgeleid van het Griekse géranos, wat op zijn beurt weer kraanvogel betekent. In ons assortiment hebben we 2 soorten garanium zaden.

 

Lees meer
3,99 incl btw
3,99 incl btw

Groei van de geranium bloemzaden

De Geranium kan zo'n 20 tot 30cm hoog worden en kunnen vanaf mei tot ver in het najaar hele mooie bloemen geven. Geranium bloemen zijn in vele verschillende kleuren te koop in de verschillende tuincentra, maar wat is er nou mooier dan je eigen geranium kweken van geranium zaden?  

LET OP: Geraniums kunnen niet zo goed tegen vorst. Ons advies is dan ook, om ze niet eerder dan half mei buiten te zetten. De mogelijkheid bestaat om geraniums te laten 'overwinteren' binnenshuis op een donkere plaats door de plant te in te korten en alle bladeren te verwijderen. Vervolgens wel af en toe water geven. Vervolgens in het voorjaar langzaam weer meer licht geven om weer een nieuwe start te maken. 

De standplaats van de Geranium

Geraniums kunnen in principe overal staan. In borders, in tuinen, maar ook in potten en bloembakken doen de bloemen het geweldig. Het is alleen wel belangrijk dat de bloemen die uitgebloeit zijn, eraf gehaald worden. Ook gele bladeren kunnen worden verwijderd om de bloemen meer klacht te geven om mooi te bloemen.

Geranium bloemzaden in onze webshop

In het assortiment hebben we 2 verschillende soorten Geranium bloemzaden. De Geranium is een plantengeslacht uit de Ooievaarsbekfamilie. De naam is afgeleid van het Griekse géranos, wat dan weer kraanvogel betekent.

10 jaar Dutch Garden Seeds