Gazania Zaden hybride

De Gazania heeft zijn oorsprong in het zuiden van Afrika. Uit de bladeren groeien in de zomer op korte stengels mooie gekleurde bloemen die wel tot 10cm. groot kunnen worden. Het is dan noodzakelijk dat deze bloemen op een zonnige plek staan, daar de bloemen alleen bij veel zonlicht open gaan.

Zaai je de gazania bloemzaden van de gazania’s in Nederland of Belgie, dan zijn de bloemen eenjarig. indien het in warmere oorden gezaaid zou worden, bijv. zuid frankrijk, kunnen de bloemen overleven en kunt u er meer jaren van genieten. 

 

Lees meer
2,79 incl btw
3,45 incl btw

De standplaats van de Gazania

Gazania’s zijn uitstekende planten voor hete, droge, volop in de zon liggende plaatsen. Ze hebben maar weinig water nodig.  Zaai de zaden van de gazania’s in een zonnige border of in schalen en potten. Zelfs als 'rotsplant' groeit deze schitterende bloem uitstekend. Lage soorten gazania's kunnen ook goed groeien in bakken voor op het balkon bijvoorbeeld. 

Soorten Gazania bloemzaden 

In onze webshop hebben we 2 soorten gazania bloemzaden : gazania zaden sunshine grootbloemig die zo'n 30cm hoog word en de gazania bloemzaden tiger F1 die zo'n 25centimeter hoog word.

10 jaar Dutch Garden Seeds