Aardbeien Yellow Cream (witte aardbei)

2001
2,49 incl btw
+

Omschrijving

'Yellow Cream' aarbeienzaden is een witte bosaardbei met een lekkere zoete smaak, de aardbeiplantjes kunnen in de volle... Lees meer

'Yellow Cream' aarbeienzaden is een witte bosaardbei met een lekkere zoete smaak, de aardbeiplantjes kunnen in de volle grond en in potten geteeld worden. Het voordeel van dit ras is dat vogels de aardbeien aanzien voor witte, onrijpe vruchten en er daarom niet snel van zullen proeven!

Alle aardbeien zijn geslachtbloeiende planten die behoren tot de rozenfamilie (Rosaceae). Botanisch gezien zijn het geen vruchten maar schijnvruchten. De eetbare rode vrucht is feitelijk de uitgegroeide bloembodem van de bloem, op de bloembodem staan talloze stampertjes die elk een eigen vruchtbeginsel hebben. Na de bevruchting ontwikkelt het vruchtbeginsel zich tot een zaadje dat goed zichtbaar is op de rode schijnvrucht of aardbei.

Biologisch:
Inhoud:
0,25gram
Merk:
Horti Tops
Zaden:
±800

Zaai instructies

Vanaf eind februari bij 20°C zaaien in een verwarmde kas of in een zaaibakje met bodemverwarming. Omdat aardbeien lichtkiemers zijn de zaden bedekken (met behulp van een grondzeef) met een dun laagje aarde. Zodra de plantjes de eerste echte blaadjes hebben moeten ze verspeend worden. Zet ze, per twee, in kleine potjes om ze zo verder op te kweken. Vanaf mei de planten laten afharden.

Vier weken voor het uitplanten de grond bemesten met compost en goed nat maken zodat de compost zich kan verdelen en de grond kan inzakken, de grond eerst aandrukken kan ook.

Vanaf augustus de aardbeiplanten in de volle grond uitplanten op 20 x 30 centimeter. Bijvoorkeur uitplanten op een bewolkte dag of aan het eind van de dag, na het planten goed inwateren en de dagen erna voldoende water blijven geven om de grond niet te laten uidrogen. Uitlopers verwijderen zodra deze gevormd worden.