Biologische Pompoen Amoro F1

B1642
2,99 incl btw
+

Omschrijving

Met deze biologische zaden voor de Pompoen 'Amoro F1' kweekt u een prachtige, heldere oranje pompoen met een... Lees meer

Met deze biologische zaden voor de Pompoen 'Amoro F1' kweekt u een prachtige, heldere oranje pompoen met een uitzonderlijk hoge productie. Dit is een Bush type met korte rank. Geschikt voor vroege oogst. De hartvormige vruchten zijn gemakkelijk door te snijden, snel te ontpitten en hebben lekker veel vruchtvlees. 'Amoro' heeft een zachte smaak. Deze pompoen is uitstekend te gebruiken voor pompoenensoep. 
Biologisch:

Zaai instructies

Professionele teelt
De pompoenen van De Bolster zijn ontwikkeld voor de biologische akkerbouw. Onze rankende types zijn opvallend uniform in maat en houdbaarheid. Dit planttype heeft de eigenschap dat het perceel snel dichtgroeit, waardoor onkruid onderdrukt wordt. Onze ‘bush’-types zijn bijzonder productief en geven de mogelijkheid om langer mechanisch onkruid te bestrijden.

Zaaien
Zaai pompoenzaad op de vaste, vochtige grondlaag. Deze bevindt zich meestal op een diepte van 3-5 cm. Voor een optimale kieming is het belangrijk dat de bodem op zaaidiepte een temperatuur heeft van minimaal 18°C op het moment van zaaien én de daarop volgende week. Een te koude of te natte grond vertraagt het kiemingsproces waardoor schimmels en bacteriën de kiemende zaden kunnen aantasten. Boven de 22°C verloopt de kieming zeer snel, waardoor deze plantpathogenen minder kans hebben om toe te slaan.

Oogst en bewaring
Zodra de vruchtsteel begint te verkurken en het blad begint af te sterven zijn de vruchten oogstrijp. Voor de beste bewaarbaarheid is het raadzaam om de vruchten na de eerste tekenen van afrijpen zo snel mogelijk te oogsten om eventuele zonnebrandschade te voorkomen. Na oogst kunnen de vruchten het beste bewaard worden op een temperatuur tussen 8°C en 12°C. Het is belangrijk om de pompoenen, tijdens de bewaring, goed te blijven ventileren.