Biologische Bosui Zaden White Lisbon

92885
2,79 incl btw
+

Omschrijving

Met deze biologische bosui zaden , kweekt u heerlijk bosuitjes of lente uitjes die bijna geen bol vormen en worden in... Lees meer

Met deze biologische bosui zaden, kweekt u heerlijk bosuitjes of lente uitjes die bijna geen bol vormen en worden in zijn geheel vers gesnipperd als bieslook gebruikt. White Lisbon heeft een lekkere smaak en is wat pittiger dan de gewone Hollandse uien. Bosuitjes zijn heerlijk in bijvoorbeeld rauwkostschotels en soepen. Bosuitjes moeten vooral dik worden gezaaid. Als de zaadjes niet dicht genoeg bij elkaar liggen, worden de eruit groeiende uitjes te grof en dat is niet de bedoeling.

 

EKO keurmerk voor biologische bosuien zaden

Biologische Uien White Lisbon zaden zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal. Deze producten zijn herkenbaar aan het EKO keurmerk. Voor het verpakken van de zaden is onze leverancier Skal gecertificeerd, onder registratie-nummer 014218.

Biologisch:
Inhoud:
2gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±500

Zaai instructies

Zaai in maart-mei in de vollegrond op regels of rijen met een onderlinge afstand van 15 cm. De planten ontwikkelen tamelijk veel blad. Tijdens de teelt de grond voldoende vochtig houden. Zaai nooit twee jaar achtereen uien op dezelfde plek. Dit om ziekten en aantastingen zoveel mogelijk te vermijden. De groene planten oogsten als de uitjes een doorsnee van 2 à 3 cm hebben bereikt. Gebruik insectengaas over het zaaisel om aantasting van de uienvlieg te voorkomen.