Biologische Spitskool Caraflex F1

B1535
4,79 incl btw
+

Omschrijving

Met deze biologische zaden Spitskool 'Caraflex F1' van de Bolster kweekt u een zeer spits type kool met een mooie... Lees meer

Met deze biologische zaden Spitskool 'Caraflex F1' van de Bolster kweekt u een zeer spits type kool met een mooie groene kleur. De gladde kool is zeer uniform. Geschikt voor middellange bewaring. De teeltduur is ongeveer 120-130 dagen.

Dit hybride ras is ontwikkeld voor de professionele teelt; het ras is zeer uniform, heeft een relatief korte groeiduur en is in hoge mate resistent tegen fusarium.

100% biologische zaden de Bolster

‘Biologisch’ betekent bij de bolster ook dat de zaden volledig vrij zijn van genetische modificatie (GMO). Bij GMO maken mensen kunstmatige aanpassingen in het DNA van de plant. De Bolster is tegenstander van deze techniek. Ook wij van Dutch Garden Seeds vinden het belangrijk dat iedereen ter wereld toegang moet hebben tot gezonde groenterassen die uitsluitend eigenschappen bevatten die in de natuur voorkomen.

Europese BIO-keurmerk

Omdat de zaden 100% biologisch zijn, mag de bolster het Europese BIO-keurmerk voeren. Met zaden van De Bolster bent u zeker van een 100% biologische start van uw teelt! Veel andere tuinders zijn u al voorgegaan!

Biologisch:
Merk:
De Bolster
Zaden:
±25

Zaai instructies

Voor vroege zomerteelt wordt in januari-februari onder glas gezaaid. Uitplanten in maart in de vollegrond. Spitskool groeit op alle grondsoorten goed, alleen op zware (klei)gronden kan de groei soms traag verlopen. De plantafstand is 50 x 50 cm. Geef na het planten in drogere perioden veel water. De grond moet altijd vochtig blijven om groeistoornissen te voorkomen. Op snel uitdrogende gronden bestaat namelijk de kans dat de kolen barsten.
Oogst: van juli-half augustus