Broccoli Marathon F1 hybride

02239
3,99 incl btw
+

Omschrijving

Broccoli zaden Marathon F1 hybride   is een vroege, diepgroene middelgrote zomerbroccoli met weinig zijscheuten.... Lees meer

Broccoli zaden Marathon F1 hybride  is een vroege, diepgroene middelgrote zomerbroccoli met weinig zijscheuten. Dit ras is vrijwel vrij is van holle stengels, de hoofdscheut kan wel een halve kilo zwaar worden. Zowel de hoofdscheut als de zijscheuten van dit éénjarige gewas kunnen gegeten worden. Het lekkerste is broccoli wanneer het geoogst wordt nog voor de bloemknopjes open gaan maar oogsten wanneer de eerste bloemetjes al zichtbaar zijn is geen probleem.

Biologisch:
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±75

Zaai instructies

Van half maart tot begin juli op een zaaibed in de vollegrond. Op de definitieve groeiplek uitplanten als de plantjes circa 5 weken oud zijn (dus vanaf april tot in augustus). Plantafstand 50 x 40 cm. Zet de planten liefst op een plek waar niet eerder koolplanten stonden. Zorg dat de groei niet geremd wordt. De grond steeds voldoende vochtig houden. Geen verse mest geven. Liefst niet op het blad gieten.
Oogst: van juni tot en met oktober. De bloemschermpjes uitsnijden als de knoppen nog gesloten zijn. Laat de planten staan, want uit de bladoksels groeien steeds nieuwe bloemschermen die geoogst kunnen worden.