Koolraap Engelse gele roodkop

02410
1,69 incl btw
+

Omschrijving

Met de koolraapzaden van buzzy seeds krijg je de Koolraap Engelse gele roodkop en is een van de beste koolraaprassen,... Lees meer

Met de koolraapzaden van buzzy seeds krijg je de Koolraap Engelse gele roodkop en is een van de beste koolraaprassen, met zacht, geel ‘vlees’. Zeer smakelijk en niet moeilijk te telen.

Biologisch:
Inhoud:
5gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1500

Zaai instructies

In mei-juni op rijen of regels in de vollegrond. Ze groeien op alle gronden, maar hebben het liefst een zavel- of lichte kleigrond. Houd tussen de regels 50 cm afstand aan. Bij te vroege zaai loopt u de kans dat de rapen verhouten. Na opkomst uitdunnen (het teveel aan planten wegnemen). Houd om de 40 cm een plant in de rij aan. Dan hebben de rapen voldoende ruimte voor een goede ontwikkeling. De uitgedunde plantjes kunt u elders opnieuw uitplanten. Plant ze vooral niet diep, dat verhindert een goede knolvorming. Te sterke groei kan ‘holle koppen’ veroorzaken. Niet te veel mesten dus. Te veel stikstof veroorzaakt een minder goede smaak. Zorg dat de grond steeds vochtig blijft. Rapen zijn gevoelig voor gebrek aan borium: ze krijgen dan een kurkachtige huid, binnenin ontstaan glazige plekken en de rapen kunnen gaan rotten.
Oogst: in oktober-november.