Schorseneren Lange Zwarte Nietschieters (Duplex)

02700
1,89 incl btw
+

Omschrijving

Schorseneren zaden Lange Zwarte Nietschieters (Duplex) verbeterde reuzen Deze nietschieters is een schorsenerenras dat... Lees meer

Schorseneren zaden Lange Zwarte Nietschieters (Duplex) verbeterde reuzen Deze nietschieters is een schorsenerenras dat lange, zware, goed schilbare wortels geeft. De toevoeging nietschieters in de naam betekent dat de planten niet snel in bloei zullen schieten. Schorseneren smaken verrukkelijk (enigszins aspergeachtig), zowel gestoofd als vers rauwkostschotels.

Oude groentenzaden

Deze soort hoort ook wel in het rijtje met oude groente. In onze webshop hebben we nog meer soorten oude groentenzaden. Bijv. bij de 4 in 1 producten old veggies zaden.

 

Biologisch:
Inhoud:
5gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±350

Zaai instructies

In april-mei op diep bewerkte grond die niet vers bemest mag zijn (ook geen stalmest). Zaai op regels (of rijen) met een onderlinge afstand van 25cm. In de regel na opkomst uitdunnen (het teveel aan planten wegnemen) tot de overgebleven planten op 10cm uit elkaar staan. Tijdens de teelt de grond voldoende vochtig houden. Te oogsten vanaf oktober tot en met maart. Vooral diep uitgraven; de wortels breken gemakkelijk af. De wortels kunnen tijdens de winter in de grond blijven. Bij vorstvrij weer zijn ze vers te oogsten. Ook in de herfst kunnen ze worden gerooid en onder vochtig scherp zand in de kelder worden bewaard. Geschikt voor invriezen.