Courgette zaden F1 hybride

De Courgette is een groentesoort ook wel zucchini wordt genoemd. Courgette's zijn er in verschillende soorten en maten, maar het meest bekend in het geel en in het groen. Zeker als je een moestuin wilt beginnen is dit een groente die daar absoluut bij hoort. De courgette zaden kunnen vanaf april in de volle grond gezaaid worden. Zonder veel extra kennis kan de courgette groeien.

Courgette zaden zaaien

Courgette zaden zijn gemakkelijk te kweken en kunnen het beste vanaf half april (voor)gezaaid worden in huis of in de kas. De courgette planten kunnen rond half mei buiten in de tuin verder groeien. Vanaf dan kunnen ze ook direct in de volle grond gezaaid worden en kunnen de vruchten groeien. Binnen een paar dagen kan er al zichtbaar resultaat zijn. Ideaal is een goed bemeste grond. Regelmatig plukken is een goede tip. Oogst de vruchten als ze 15-20 cm lang zijn. Courgettes kunnen binnen een paar maanden groeien van zaadje tot eetbaar product. 

Verschillende soorten courgetten 

Courgetten zijn er in vele verschillende vormen en maten. Lichtgroen, donkergroen, zeer donkergroen, wit of geel gestreept. Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende courgette zaden die in onze webshop te koop zijn.

Latijnse naam van de Courgette

De latijnse naam van de Courgette is: Cucurbita pepo

1,79 (incl btw)
4,39 (incl btw)
2,49 (incl btw)
1,99 (incl btw)
2,29 (incl btw)
4,79 (incl btw)