Courgette zaden F1 hybride

De Courgette is een groentesoort ook wel zucchini wordt genoemd. Courgette's zijn er in verschillende soorten en maten, maar het meest bekend in het geel en in het groen. Zeker als je een moestuin wilt beginnen is dit een groente die daar absoluut bij hoort. De courgette zaden kunnen eind mei in de volle grond gezaaid worden. Zonder veel extra kennis kun je zelf courgette kweken. Bij een regelmatige oogst kan een courgette plant wel zo'n 30 courgettes opleveren.

 

Lees meer
1,79 (incl btw)
4,39 (incl btw)
2,49 (incl btw)
1,99 (incl btw)
2,49 (incl btw)
1,79 (incl btw)
4,79 (incl btw)

Courgette zaden zaaien

Courgette zaden zijn gemakkelijk te kweken en kunnen het beste vanaf half april (voor)gezaaid worden in huis of in de kas. De courgette is een gezonde groente, de planten kunnen rond half mei buiten in de tuin verder groeien. Courgette zaaien kan vanaf dan ook direct in de volle grond zodat de nieuwe vruchten kunnen groeien. Binnen een paar dagen kan er al zichtbaar resultaat zijn. Ideaal is een goed bemeste grond. Regelmatig plukken is een goede tip. Oogst de vruchten als ze 15-20 cm lang zijn. Courgettes kunnen binnen een paar maanden groeien van zaadje tot eetbaar product.

Verschillende soorten courgetten 

Courgetten zijn er in vele verschillende vormen en maten. Lichtgroen, donkergroen, zeer donkergroen, wit of geel gestreept. Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende courgette zaden die in onze webshop te koop zijn.

Latijnse naam van de Courgette

De latijnse naam van de Courgette is: Cucurbita pepo