Maart roert zijn staart...Zaden bestellen

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen, 

Terwijl we deze nieuwsbrief aan het schrijven zijn, klettert de regen op de ramen. Wind, kou, regen, hagel en soms ook sneeuw.  Hoe anders was het vorig jaar op 10 maart. Toen scheen de zon volop en het 15 graden was. 

Dit is eigenlijk nog niet het gevoel dat we moeten hebben als we lekker aan de tuin denken en aan het zaaien zijn van zaden. Aan de andere kant is het wel JUIST het moment om de zadenbak op orde te krijgen en inzichtelijk te hebben wat je wilt gaan zaaien die nieuwe seizoen.

Om je een beetje te helpen hebben we de zaai kalender. Hierin komen steeds meer 'groene' vlakjes te staan. Deze groene vlakjes staan voor het voorzaaien in de kas.

Ga via deze link direct naar de ZAAIKALENDER

Voorzaaien in maart

In maart word het zaaien nog leuker, vensterbanken kunnen vol met kasjes met hierin heel veel verschillende soorten zaden. Denk hierbij aan de soorten zaden die zijn aangegeven in Januari en Februari, maar nu kunt u beginnen met het voorzaaien van aardbeien zaden, andijvie zaden, aubergine zaden, broccoli zaden, boerenkool zaden, spruitjes, paprika zaden, peperzaden, peterselie, doperwten en peulen. Kiemgroente zaden en microgreens zaden kunt u jaar rond kweken. Uiteraard kunt u ook al beginnen het diverse soorten kruidenzaden te kweken.

Skal certificaat 

We zijn afgelopen maand weer 'geslaagd' voor het examen voor het behoud van ons SKAL certificaat. Dit certificaat word uitgereikt door de stichting SKAL. Deze stichting toetst dat de gehele biologische keten bekend is bij de organisatie (wij) en indien nodig bij problemen direct kunnen handelen. Dit is altijd weer een spannend moment, maar gelukkig zijn wij ook hier dagelijks mee bezig om dit zo te houden.

Biologische zaden

We willen het toch nog een keer iets leuks schrijven en hoe trots we zijn op ons complete Biologische zaden assortiment. We hebben meer 150 soorten op voorraad! In tegenstelling tot vorig jaar hebben we nu ook 4 soorten biologische bloemen. 

Direct naar de BIOLOGISCHE zaden pagina

Vandaag besteld = vandaag verwerkt

Dit is natuurlijk een mooie kreet, maar wij doen er ook alles aan om iedereen tijdig van zijn zaden of biologische zaai en stekgrond te voorzien. Wij werken in deze periode iedere zaterdag en zondag om geen achterstanden te krijgen. Maandag gaat dan alles op de post.  We merken de laatste tijd dat postnl (voor bestellingen NL) lang niet altijd de belofte nakomt om met 24uur te leveren. We zullen maar zeggen dat ook hun hun uiterste best doen om het iedereen naar de zin te maken.

Ook dit weekend staan we dus weer in de startblokken om iedereen te helpen aan zaden en toebehoor.