Pastinaak Guernsey

02445
1,89 incl btw
+

Omschrijving

Pastinaak is makkelijk te kweken met pastinaakzaden van buzzy seeds ! Pastinaak of Pinksternakel Guernsey is een al... Lees meer

Pastinaak is makkelijk te kweken met pastinaakzaden van buzzy seeds! Pastinaak of Pinksternakel Guernsey is een al eeuwen lang geteelde wortelgroene. Eigenlijk zijn het zeer voedzame witte winterwortelen. Ze smaken zoet en iets pittig tegelijk. Heel lekker, o.a. als stamppot. Vanwege het hoge suikergehalte kunnen de wortelen ’s winters in de grond blijven tot u ze wilt oogsten. Guernsey schiet niet snel in bloei en geeft mooi, gelijkvormige wortelen.

 

Pastinaak vergeten groente?

Ondanks dat de pastinaak in het rijtje van de vergeten groente past, zien we de laatste tijd dat deze toch weer vaker wordt gegeten. Met name door de verschillende kook programma's. Er kunnen verschillende heerlijke gerechten klaargemaakt worden van pastinaak.

Biologisch:
Inhoud:
5gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1000

Zaai instructies

In april-mei in de vollegrond. Lichte (zand)grond voldoet het best. Zeker niet vroeger zaaien, om in bloei ‘schieten’ zoveel mogelijk te voorkomen. Zaai op regels of rijen met 40 cm tussenruimte. De kieming verloopt vrij traag. Na opkomst uitdunnen (het teveel aan planten wegnemen) in de rij op 15 cm afstand. Voldoende water geven, vooral in drogere perioden.
Oogst: in de periode november-maart.