Stoksnijbonen Helda

3046
4,49 incl btw
+

Omschrijving

Met deze zaden/pitten van de stoksnijbonen Helda heeft u een veel gebruikt stoksnijbonen ras in handen. Dit... Lees meer

Met deze zaden/pitten van de stoksnijbonen Helda heeft u een veel gebruikt stoksnijbonen ras in handen. Dit rijkdragende gewas vormt lange, platte, brede peulen die draadloos zijn. Dit ras wordt door de beroepstuinders zowel voor de vroege-en late kasteelt als voor alle vollegrondsteelten toegepast. De Stoksnijbonen Helda is resistent tegen het rolmozaïek virus en de zwartevaatziekte.

Wat maakt deze soort zo bijzonder?

De Helda is een lekkere snijboon die brede, lange peulen produceert. De oogst van deze soort is enorm en de plant kan meer dan 2 meter hoog worden. Het is aan te bevelen ze langs een rek omhoog te laten groeien. De oogst kan worden verlengt door regelmatig te plukken.

Biologisch:
Inhoud:
100gram
Merk:
Buzzy Seeds

Zaai instructies

Stoksnijbonen worden tegen gekruiste klimstokken geteeld die in rijen worden gezet, liefst in noord-zuidelijke richting.

Zet de stokken in rijen op 120 cm van elkaar en houd 50 cm tussen de stokken in de rij aan. Leg rond iedere stok 3 à 4 bonen, ca. 3 cm diep. Direct in de vollegrond tussen half mei en half juli. Bonen hebben voldoende warmte nodig en matig vochtige grond. Bij nat en koud weer kiemen ze slecht. Gebruik vooral geen verse stalmest gebruiken!

Afhankelijk van de zaaitijd kunt u vanaf juli tot en met augustus oogsten. Geschikt voor invriezen.