Biologische Witlof Middelvroeg

92125
2,79 incl btw
+

Omschrijving

Deze biologische witlofzaden moeten worden gezaaid op een goed bewerkte grond. Deze witlofsoort is zowel gekookt als... Lees meer

Deze biologische witlofzaden moeten worden gezaaid op een goed bewerkte grond. Deze witlofsoort is zowel gekookt als rauw zeer smakelijk. De kiemduur is 7 tot 14 dagen. Uitdunnen na opkomst. De wortels zijn vanaf eind oktober te oogsten. Loof van de wortel op 2 cm boven de kop afsnijden. Vanaf eind november moeten de wortels worden opgezet in een kuil of kist. Grond inspoelen en koppen met ongeveer 10 cm grond afdekken. Trekduur bij ongeveer 16°C, 4 tot 5 weken.

Biologische witlofzaden keurmerk

Deze biologische witlofzaden moestuinzaden zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal. Deze producten zijn herkenbaar aan het EKO keurmerk. Voor het verpakken van de zaden is onze leverancier Skal gecertificeerd, onder registratie-nummer 014218. 

Biologisch:
Inhoud:
0,50gram
Merk:
Buzzy Seeds

Zaai instructies

Deze Biologische Witlof zaden kunt u omstreeks mei buiten op regels zaaien.
In de herfst de Mechelse witlof wortels opgraven en het blad tot 2 cm boven de kruin afsnijden. Zet de wortels rechtop in een 25 cm diepe kuil, en dek deze af met aarde en stro, eventueel onder glas.