Augurken kleine scherpe groene

02080
1,59 incl btw
+

Omschrijving

Augurk 'Kleine Groene Scherpe' behoort weliswaar tot dezelfde familie als de komkommer maar het is een ander ras. De... Lees meer

Augurk 'Kleine Groene Scherpe' behoort weliswaar tot dezelfde familie als de komkommer maar het is een ander ras. De teelt vindt vlakvelds of aan draad plaats, bij buitenteelt moeten de planten wel op een zonnige en beschutte plaats staan.

Augurkenzaden groeien het beste bij een temperatuur van 15°C of hoger. Om de planten in toom te houden, kunnen de ranken terug geleid of gesnoeid worden. Augurken mogen geen smaak van zichzelf hebben, waardoor ze perfect zijn voor inmaak.

Biologisch:
Inhoud:
2,50gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±100

Zaai instructies

Begin mei onder glas, bijvoorbeeld in een bloempotje. Zet 3 à 4 zaden bij elkaar. Circa half mei uitplanten in de vollegrond. Doe dit pas als het eerste echte blad volgroeid is. Regelafstand: 200 x 40 cm. Nu moeten zich zijscheuten gaan ontwikkelen. Neem daartoe – zodra de planten 5 bladeren hebben – de groeitop bij iedere plant weg. Vollegrondsteelt: vanaf mei tot half juni op een zaaibed zaaien en uitplanten als beschreven.
Oogst: van half juni tot in september.