Biologische Knolvenkel 'Géant Mammouth Perfection'

B1425
2,99 incl btw
+

Omschrijving

Met deze biologische zaden voor de knolvenkel 'Géant Mammouth Perfection' kweekt u een venkel met mooie, grote, ronde... Lees meer

Met deze biologische zaden voor de knolvenkel 'Géant Mammouth Perfection' kweekt u een venkel met mooie, grote, ronde knollen. De planten zijn niet schietgevoelig. Een goede vochtvoorziening is belangrijk voor optimale groei. 1 zakje in voldoende voor 5m2.

Venkel kruiden

De wetenschappelijke naam verwijst naar het Latijnse woord voor hooi en duidt op de fijnheid van de bladeren. Venkel is een tweejarige tot overblijvende plant met stevige wortel en een ronde hoge stengel. De kleine, diepgele bloempjes zitten in grote schermen. De vruchten zijn aanvankelijk blauw berijpt en later grijsbruin. Alle plantdelen geuren aromatisch. Venkel ziet eruit als een knol, maar is in werkelijkheid een samengegroeide laag van verdikte bladscheden van de plant. Eigenlijk zouden we dus moeten spreken van 'bolvenkel'. Venkel behoort tot de familie van de schermbloemigen. Bij venkel is de stengel gevuld.

Venkel in de keuken

De groente is snel gaar en licht verteerbaar. Venkel is niet alleen warm te bereiden, maar kan ook rauw worden gegeten. Het geeft een anijsachtige smaak. De fijne blaadjes worden als garnering en smaakgever gebruikt. Het wordt veel toegepast in salades, soepen, sauzen, visgerechten en als garnering. 

Biologisch:
Inhoud:
1gram
Merk:
De Bolster
Zaden:
±200

Zaai instructies

vanaf april kan je voorzaaien. Uitplanten kan dan in mei.