Bosuien White Lisbon

02885
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Bosuitjes (ook wel lente-uitjes genoemd) vormen bijna geen bol en worden in zijn geheel vers gesnipperd als bieslook... Lees meer

Bosuitjes (ook wel lente-uitjes genoemd) vormen bijna geen bol en worden in zijn geheel vers gesnipperd als bieslook gebruikt. White Lisbon heeft een lekkere smaak en is wat pittiger dan de gewone Hollandse uien. Bosuitjes zijn heerlijk in bijvoorbeeld rauwkostschotels en soepen. Bosuitjes moeten vooral dik worden gezaaid. Als de zaadjes niet dicht genoeg bij elkaar liggen, worden de eruit groeiende uitjes te grof en dat is niet de bedoeling.

Biologisch:
Inhoud:
4gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1000

Zaai instructies

Zaai in maart-mei in de vollegrond op regels of rijen met een onderlinge afstand van 15cm. De planten ontwikkelen tamelijk veel blad. Tijdens de teelt de grond voldoende vochtig houden. Zaai nooit twee jaar achtereen uien op dezelfde plek. Dit om ziekten en aantastingen zoveel mogelijk te vermijden. De groene planten oogsten als de uitjes een doorsnee van 2 à 3cm hebben bereikt. Gebruik insectengaas over het zaaisel om aantasting van de uienvlieg te voorkomen.