Peterselie Amsterdamse Snij

02460
1,59 incl btw
+

Omschrijving

Peterselie zaden voor peterselie ‘Amsterdamse snij’ geeft krachtige planten met breed niet gekruld blad. Wordt ook wel... Lees meer

Peterselie zaden voor peterselie ‘Amsterdamse snij’ geeft krachtige planten met breed niet gekruld blad. Wordt ook wel gladde of platte peterselie genoemd. Het kan zowel onder glas (winterteelt) als in de vollegrond geteeld worden. De smaak van het blad is sterk aromatisch en past bij allerlei gerechten. 

 

Meer peterseliezaden soorten

In onze webshop hebben we ook nog andere soorten peterselie zaden. Bekijk eventueel ook de andere soorten.

Biologisch:
Inhoud:
5gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1500

Zaai instructies

Voor de teelt onder glas: zaai in augustus –september op regels of rijen die 20 cm uit elkaar liggen. Voor de vollegrondsteelt zaait u in de periode maart-juni, ook op regels met 20cm tussenruimte. Zaai niet te dicht op elkaar, de planten hebben wat ruimte nodig. Het duurt lang voor peterseliezaad kiemt: 4 weken is normaal. Tijdens de kiemperiode de grond voortdurend vochtig houden en ook daarna regelmatig water geven. Peterselie heeft veel vocht nodig voor een goede ontwikkeling.
Oogst: bij glasteelt kan in januari-maart het blad geoogst worden, bij teelt in de vollegrond van juli tot en met september.
Geschikt voor invriezen.