Pompoen Atlantic Giant

02486
2,79 incl btw
+

Omschrijving

Pompoen ‘Atlantic Giant’ zijn ’s werelds bekendste pompoenen die ook wel ‘ Reuzenpompoen ’ worden genoemd. Het... Lees meer

Pompoen ‘Atlantic Giant’ zijn ’s werelds bekendste pompoenen die ook wel ‘Reuzenpompoen’ worden genoemd. Het wereldrecord staat op 682.7 kilo. De planten vragen veel ruimte en vormen lange ranken met grote bladeren. De vruchten met lekker, oranjegeel vruchtvlees kunnen in Nederland wel 100 kg of meer wegen. Na de oogst zijn ze op een koele plek enkele maanden houdbaar. Er zijn heerlijke gerechten mee te maken.

Houder van het wereldrecord: 911kg!

Biologisch:
Inhoud:
2,50gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±10

Zaai instructies

In potten onder glas in april-mei. Half mei kunt u ook in de vollegrond zaaien. Uitplanten op 200 x 100 cm. Aan 2 of 3 planten heeft u genoeg voor een goede oogst . Ze hebben veel voedsel nodig en de lange (tot wel 10 m.), zwaar bebladerde, holle ranken klimmen overal in en op. ‘Atlantic Giant’ wordt ook wel op composthopen geteeld. Omdat de voedselsituatie daar ideaal is. De planten bloeien rijk met gele bloemen, maar slechts enkele zetten vrucht. Laat de planten zo ongestoord mogelijk uitgroeien. Zorg wel steeds voor voldoende vocht.
Oogst: in september- oktober.