Pompoen Oranje Zon

02488
2,79 incl btw
+

Omschrijving

Pompoenzaden 'Hokkaido Oranje Zon' is een 'Uchiki Kuri'-type, een oud en bekend rankend ras met veel oranje-rode... Lees meer

Pompoenzaden 'Hokkaido Oranje Zon' is een 'Uchiki Kuri'-type, een oud en bekend rankend ras met veel oranje-rode vruchten. De vruchten worden tot ongeveer 1 kilo zwaar, zijn zoet van smaak en geschikt voor het maken van allerlei gerechten.

Biologisch:
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±10

Zaai instructies

Vanaf eind april tot begin mei warm voorzaaien onder glas in potjes van zo'n 10 centimeter, tijdens de kieming de zaden vochtig houden, de grond mag niet te nat zijn. Pas op voor muizen, want die zijn dol op pompoenzaden, dek eventueel de zaden tot aan de kieming af, is het zaadje eenmaal gekiemd dan zijn muizen geen probleem meer. Na ongeveer 3 weken kunnen de plantjes buiten afgehard worden en vervolgens uitgeplant worden, een plantafstand van 100 x 100 centimeter aanhouden.

Wanneer het warm genoeg is kunnen de zaden ook (vanaf eind mei) ter plekke gezaaid worden. Per zaaiplek 2 zaden, 3 tot 4 centimeter diep zaaien. Na opkomst één plant laten staan. Ook buiten kunnen muizen roet in het eten gooien. Zet direct na het zaaien een bloempot omgekeerd op de zaaiplek, en haal ze na een week weg! Pompoenen kunnen flink ranken, dus aan de buitenkant van het veldje regelmatig de ranken terugleggen.