Prei Herfstreuzen

02500
1,89 incl btw
+

Omschrijving

Prei zaden voor de ‘Herfstreuzen’ is een uitstekend preiras voor de vroege herfstteelt. Dit preiras ontwikkelt lange,... Lees meer

Prei zaden voor de ‘Herfstreuzen’ is een uitstekend preiras voor de vroege herfstteelt. Dit preiras ontwikkelt lange, witte schachten (het onderste witte deel van de planten) is prima van smaak. De oogstperiode is zeer lang. De planten verdragen matige vorst.

 

Andere soorten prei zaden kopen?

In onze webshop zijn ook nog andere soorten prei zaden te koop. Prei zaden voor zowel de winter, herfst als de zomer teelt.

Biologisch:
Inhoud:
2gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1000

Zaai instructies

Prei voor de herfstteelt wordt in de periode maart-april direct in de vollegrond gezaaid. Prei groeit het best in een humusrijke grond met een losse structuur. Vóór het planten de grond diep losmaken. Vooral ruim zaaien. Uitplanten in juni als de plantjes de dikte van een potlood hebben. Plant in voren (geultjes) van circa 10 cm diep. Afstand tussen de voren 40 cm. Afstand tussen de planten in de voor 15 cm. Regelmatig gieten.
Oogst: september- december.
Tip: Ter voorkoming van aantasting door de larve van de uienvlieg, is het aan te bevelen zowel het zaai- als het plantbed af te dekken met insectengaas.
Geschikt voor invriezen.