Aubergine zaden

Kweek met uw eigen aubergine zaden een aubergine die ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' (wetenschappelijke naam: Solanum Melongena) word genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. Een van de oudste termen voor de aubergine is 'melanzaanappel'. Dutch garden seeds verkoopt op dit moment de zaden van de aubergine soort: aubergine lange violette van Buzzy seeds en de Violetta de Firenze van Sapore Italiano

 

Lees meer
4,25 (incl btw)
1,99 (incl btw)
5,50 (incl btw)
1,59 (incl btw)

Aubergine is gezond

De aubergine die wij kennen, de donkerpaarse vruchten, heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De aubergine heeft een vrij neutrale smaak. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt heel goed kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat en slechts 16 kcal per 100 gram levert.

Aubergine in de keuken

Aubergine kan soms wat bitter smaken. Door de groente, in plakken gesneden, te bestrooien met zout en onder druk (bijvoorbeeld met een plat bord verzwaard met een vol conservenblik) ± 30 minuten te laten staan, trekken de bitterstoffen uit de aubergine. Spoel de plakken daarna onder koud stromend water af en dep ze met een doek droog. Nu kunt u de aubergine bakken. U kunt de plakken aubergine ook even in ruim kokend water blancheren. Daarna kan de aubergine gewoon worden verwerkt. Eet aubergine nooit rauw. De stof solanine (die bij verhitting geheel verdwijnt) kan maag- en darmklachten veroorzaken. Invriezen kan alleen in bewerkte vorm.