Groentezaden

Groentenzaden van buzzy seeds online kopen. Eigen groenten kweken in volle grond of moestuin. Groentezaden zaaien en daarna zelf groente oogsten! Een moestuin aanleggen met eigen gezaaide groentezaden is een gezonde bezigheid in de buitenlucht en geeft je een geestelijke ontspanning. Daarnaast geeft een eigen tuin de voldoening om groenten en kruiden te kunnen eten op dezelfde dag dat je ze oogst! Kortom het is zeer de moeite waard om van eigen groentezaad zelf groente en kruiden te gaan kweken. Ook voor een beginner zijn er voldoende soorten groente zaden beschikbaar die eenvoudig zijn te kweken. Zelfs in een kleine tuin of in grote potten op een terras kan er worden gezaaid en geoogst. Zaden kopen kunt u dus het beste online doen. Waar u naar op zoek bent, u vind ze op onze website!

Lees meer
2,79 incl btw
4,79 incl btw
2,79 incl btw
2,79 incl btw
4,79 incl btw
4,79 incl btw
4,99 incl btw
2,79 incl btw
2,79 incl btw
2,79 incl btw
2,79 incl btw
Biologische Broccoli Zaden Belstar F1 10% korting
5,25 4,75 incl btw

Online groentezaden kopen?

Op onze website www.dutchgardenseeds.com kun je zo'n 250 verschillende soorten groentenzaden kopen. Het grootste gedeelte van onze groente zaden is van het merk Buzzy Seeds. Daarnaast hebben we ook nog een aantal groentezaden soorten van de Blumen collectie en hortitops zaden in ons assortiment. In onze webshop kunt u alle zaden kopen die nodig zijn om een heerlijke moestuin te vullen! Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor biologische groentezaden. Dit zijn groentezaden die GMO vrij zijn. Dat betekent dat er minder dan 0,9% aan genetische gemodificeerd materiaal in zit.

Groentezaden of Pitten zaaien:

Grote zaden, zoals bijv. bonen, kunnen zo'n 4 cm diep worden gezaaid maar fijne zaden mogen niet dieper dan 1/2 tot 1 cm. Niet te dik zaaien om veel uitdunnen te voorkomen. Uitdunnen houdt in dat de overtollige plantjes moeten worden verwijderd om de overgebleven planten op de juiste afstand te krijgen. Als je in potjes hebt voorgezaaid, zorg er dan voor dat de plantjes, voordat ze op de definitieve plaats worden uitgeplant, eerst overdag een tijd kunnen wennen aan de buitentemperatuur (afharden). Wees voorzichtig bij het uitplanten met de wortels van de plantjes; druk ze stevig aan in de aarde en geef ze flink water. Geef altijd water aan de voet van de plant en niet op het blad. Grond zit vol met onkruidzaden die gelijktijdig met het zaaien van je gewassen ontkiemen. Verwijder deze zo snel mogelijk omdat ze voedsel en licht wegnemen van de gezaaide planten. 

Groente oogsten:

Uiteraard kijk je uit naar het eindresultaat: de oogst! Jonge groenten zijn vaak het lekkerst. We raden je aan om iedere dag even te kijken of er iets geoogst kan worden. 

Veel tuinplezier en alvast 'eet smakelijk' gewenst!

10 jaar Dutch Garden Seeds