Kamille

01100
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Echte kamille wordt op grote schaal geteeld in Hongarije en Oost-Europa en groeit in heel Europa in het wild. Met deze... Lees meer

Echte kamille wordt op grote schaal geteeld in Hongarije en Oost-Europa en groeit in heel Europa in het wild. Met deze kamille kruidenzaden kweekt u een plant bloeit in volle weide en korenvelden, aan wegkanten, op zonnige heuvels en op puinplaatsen. De plant bloeit vanaf mei tot augustus met aan de toppen bloemen met gele hartjes en witte kroonblaadjes die op het einde van de bloeitijd naar onder buigen. De bloemen hebben een sterke honingachtig geur. 

 

De medicinale werking van Kamille

Kamille wordt uitsluitend in de natuurgeneeskunde toegepast. Van de gedroogde echte kamille wordt thee gezet voor onder andere mondspoeling. Door het hogere percentage blauwe azuleen en het bisabolol heeft de olie ontstekingsremmende eigenschappen en wordt in zalfjes verwerkt. De etherische olie wordt met stoomdistillatie uit de bloemhoofdjes gewonnen. Verder komen talrijke flavonen en flavonolen in de plant voor. De bittere smaak wordt veroorzaakt door Sesquiterpenlactone.

Biologisch:
Inhoud:
0,25gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±2500

Zaai instructies

De standplaats voor echte kamille is zonnig. De zaden in de volle grond dun uitzaaien vanaf maart. Het zaad alleen aandrukken, niet afdekken. De kiemduur is twee tot drie weken. Na opkomst uitdunnen door ze 30 cm uit elkaar te planten.