Bloemkool zaden

Bloemkool is een groente die hoort bij het geslacht Kool uit de Kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen, dit in tegenstelling tot broccoli.

Wij verkopen in de webshop de volgende bloemkoolzaden: Alpha, Verbeterde Herfstreuzen en de winter Walcheren (allen buzzy seeds). Daarnaast ook de "groene bloemkool" Minaret van Horti Tops en de "paarse bloemkool" van Franchi.

Bloemkool teelt in Nederland

De teelt in Nederland vindt over het gehele land plaats met als belangrijkste centrum De Streek en de overige centra in de omgeving van Barendrecht, de Zuid-Hollandse eilanden en Venlo. Winterbloemkool wordt vrijwel uitsluitend in Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en in De Streek geteeld, omdat elders de kans op uitvriezen groot is. Ook de Streek is riskanter dan de eilanden.
Bloemkool vraagt een flinke bemesting, omdat anders de kans op te vroege koolvorming, de zogenaamde boorders, bestaat. Zodra de kool te zien is moet deze bedekt worden met blad, omdat anders de kool niet mooi wit blijft maar bruinachtig geel verkleurt.
 

1,99 (incl btw)
1,99 (incl btw)
1,99 (incl btw)
1,99 (incl btw)
2,49 (incl btw)