Bloemkool zaden

Bloemkool is een heerlijke groente. De bloemkool behoort bij het geslacht Kool uit de Kruisbloemenfamilie (brassica oleracea). De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen, dit in tegenstelling tot broccoli. Bloemkool is eigenlijk een eetbare bloemstengel. Geduld zal worden beloond, want bloemkool zaden die je half april heb gezaaid zullen rond eind augustus / eind september prachtige witte bloemkolen geven die gekookt of gewokt heel erg lekker zijn. 

Wij verkopen in onze webshop o.a. de volgende bloemkoolzaden: Alpha, Verbeterde Herfstreuzen en de winter Walcheren (allen buzzy seeds). Daarnaast ook de "groene bloemkool" Minaret van Horti Tops en de "paarse bloemkool" van Franchi. De bloemkool kent dus meerdere smaken, kleuren en maten.

Bloemkool teelt in Nederland

De teelt in Nederland vindt over het gehele land plaats met als belangrijkste centrum De Streek en de overige centra in de omgeving van Barendrecht, de Zuid-Hollandse eilanden en Venlo. Winterbloemkool wordt vrijwel uitsluitend in Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en in De Streek geteeld, omdat elders de kans op uitvriezen groot is. Ook de Streek is riskanter dan de eilanden.
Bloemkool vraagt een flinke bemesting, omdat anders de kans op te vroege koolvorming, de zogenaamde boorders, bestaat. Zodra de kool te zien is moet deze bedekt worden met blad, omdat anders de kool niet mooi wit blijft maar bruinachtig geel verkleurt.

Kweken

De bloemkool groeit het beste als hij een beetje ruimte heeft. De ruimte zal minimaal 50 x 50 x 50 cm moeten zijn, maar 60 x 60 x 60cm is beter. 
 

1,99 (incl btw)
1,99 (incl btw)
1,99 (incl btw)
1,99 (incl btw)
2,99 (incl btw)