Dragon

01060
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Dragon (Artemisia dracunculus) is afkomstig uit Midden-Azië en Midden– en Oost-Europa en werd in de 13de eeuw door de... Lees meer

Dragon (Artemisia dracunculus) is afkomstig uit Midden-Azië en Midden– en Oost-Europa en werd in de 13de eeuw door de Moren (Arabieren) tijdens hun veroveringstochten naar Spanje meegebracht. Dragon - in de volksmond ook keizersla, drakenkruid of slangenkruid genoemd - is een doorlevende plant die toch om enige bescherming vraagt in de winter. Dracunculus, draak, verwijst naar de grillige vorm van de wortelstokken. Dragon behoort met zijn weinig opvallende geelgroene bloempjes tot de familie van de samengestelde bloemigen (Compositae) en kan 90 cm groot worden. Het behoort tevens tot hetzelfde geslacht als citroenkruid bittere alsem of absint.

 

Dragon in de keuken

Het kruid heeft een gepeperde, zure anijssmaak die verrassend werkt in vele gerechten. Dragon wordt vooral gebruikt in kip- en eiergerechten, salades en vinaigrettes. Het keukenkruid smaakt het sterkst wanneer het wordt geoogst vóór de bloei en het dient steeds vers te worden gebruiken. Dragon is optimaal wanneer het kort mee opwarmt en vóór het opdienen wordt toevoegd aan de gerechten. Voor een niet te sterke smaak, moet het met mate worden gebruikt.

Biologisch:
Inhoud:
0,20gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1200

Zaai instructies

Dragon voelt zich best thuis op een beschutte zonnige plaats in een voedzame en goed doorlaatbare grond. Goed gedraineerde grond is noodzakelijk, wil men sclerotienrot voorkomen bij nat weer. De plant is van origine afkomstig uit zuidelijke landen. Daarom moet het kruid gedurende de winter worden afgedekt met bladeren. De plant doet het bijzonder goed op het terras in potten of bakken. Bij Dragon worden andere vermeerderingswijzen gebruikt zoals stekken of scheuren.