Fijne Basilicum

01010
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Fijne basilicum kan uitsluitend eenjarig worden gekweekt in uw moestuin. Het zijn mooie, decoratieve planten. Basilicum... Lees meer

Fijne basilicum kan uitsluitend eenjarig worden gekweekt in uw moestuin. Het zijn mooie, decoratieve planten. Basilicum geeft smaak aan veel gerechten. Met zijn aromatische bladeren is basilicum niet meer weg te denken uit de mediterrane en Aziatische keuken. Basilicum is hét bestanddeel in pesto. Basilicum werkt eetlustopwekkend. Het blad wordt vers of gedroogd of ingevroren gebruikt.

Basilicum zaden kopen?

Basilicum zaden kun je vaak in verschillende verpakkingen kopen met verschillende gewichten. Bij ons koop je een zakje van het merk buzzy seeds met 1,5gram basilicumzaden.
 

Biologisch:
Inhoud:
1,5gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±900

Zaai instructies

De basilicumzaadjes moeten in de periode half maart tot juli in een kweekbakje op een warme plek en na 5-6 weken, als vorstgevaar is geweken, buiten of in een bloempot uitplanten. Gebruik van verse mest wordt afgeraden. Dit beïnvloedt de aroma van de plant. Basilicum groeit het beste op een warme en zonnige plaats, beschut tegen de wind. Plant de basilicum op afstanden van 20 x 20 cm. De grond tijdens de groei goed vochtig houden. Het verdient aanbeveling basilicum in potten te kweken, zodat het kruid bij koud en slecht weer kan worden binnengehaald. Basilicum mag beslist niet uitdrogen. Bij te veel water gaan de stengels rotten en hangen. De bladeren bij heet weer besproeien. In de periode juli – september is het tijd voor de oogst van de onderste blaadjes en jonge topjes. De plant bloeit in de nazomer; het verwijderen van de bloemen heeft als voordeel dat de plant zijn vorm beter behoudt en meer blaadjes krijgt om te oogsten.