Komkommerkruid of Borage Zaden

01110
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Komkommerkruid (Borage) verwijst naar de geur en het aroma van deze plant dat sterk doet denken aan komkommer.... Lees meer

Komkommerkruid (Borage) verwijst naar de geur en het aroma van deze plant dat sterk doet denken aan komkommer. Komkommerkruid wordt ook wel bernagie genoemd. Het is een bekend keukenkruid, afkomstig uit de landen rond de Middellandse- Zee. 

Komkommerkruid als medicijn

Oorspronkelijk gebruikte men Komkommerkruid of Borage om zijn geneeskrachtige waarde, momenteel wordt het echter gebruikt als keukenkruid. De geneeskrachtige werking van het komkommerkruid heeft invloed op koorts en is ook goed als middel bij mond- en keelinfecties en bij verkoudheden. Daarnaast is het bloedzuiverend. Zowel aan de bladeren als aan de bloemen werden en worden geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Komkommerkruid is rijk aan mineralen en bevat een hoog kaliumgehalte.

Biologisch:
Inhoud:
2gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±100

Zaai instructies

De vermeerderingswijze bestaat zoals bij de meeste éénjarige planten uit zaaien. Dit kan gebeuren in de lente (maart –april), zowel in pot als in de volle grond. De bloeitijd is in juni - augustus. Men kan ook zaaien in het najaar (september-oktober), deze planten kunnen gezien hun wintervastheid de kou trotseren en geven al bloemen in mei. Planten sterven na de bloei en zaadvorming af. De beste zaaitijd is het voor- en najaar.