Tijm

01225
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Tijm , is de smaakmaker in de keuken en heeft een sterke geneeskrachtige werking. Naast de originele tijm kennen we ook... Lees meer

Tijm, is de smaakmaker in de keuken en heeft een sterke geneeskrachtige werking. Naast de originele tijm kennen we ook Citroentijm. in onze webshop verkopen allen de normale tijmzaden van buzzy seeds.

 

Tijm in de keuken

In de keuken is tijm een ideale combinatie met laurier en peterselie. Stoofpotjes, wildgerechten, pasta’s, vegetarische gerechten, spaghettisaus, tijm hoort er bij. Het kruid kan met mate meekoken. Ook bij marinades, gerechten met wijn en bij de inmaak van olijven, wordt tijm gebruikt. Door de ontsmettende en anti-bacteriële werking is tijm onmisbaar in de homeopathie. Ook helpt het kruid bij spijsverteringsproblemen, gebrek aan eetlust, slapeloosheid, depressie of migraine. Problemen met ademhalingswegen, griep, bronchitis en hardnekkige hoest, kunnen worden verlicht met siroop op basis van tijm.

Biologisch:
Inhoud:
0,50gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1600

Zaai instructies

Tijm bloeit van mei tot oktober en is een geliefde plant voor de bijen. Tijm vraagt om een zonnige, droge standplaats met bij voorkeur een kalkhoudende grond. Het is het beste tijm om de twee à drie jaar te verplanten, zo houdt het zijn sterke aroma. Het keukenkruid laat zich prima zaaien, maar het duurt een paar jaar voordat er een volwassen struik komt.