Kruizemunt

01125
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Munt is een plantengeslacht van meerjarigen dat behoort tot de lipbloemenfamilie of lamiaceae. Kruizemunt is een... Lees meer

Munt is een plantengeslacht van meerjarigen dat behoort tot de lipbloemenfamilie of lamiaceae. Kruizemunt is een gemakkelijk kruid voor in de tuin. Het houdt muggen op afstand en is te verwerken in veel dranken en gerechten.  Kruizemunt zaden zijn zonder problemen in eigen moestuin te kweken.  

 

Functie van kruizemunt

Kruizemunt is een functioneel kruid. Het houdt plaagdieren weg, geeft een prettige geur in de linnenkast en het zorgt voor muggenvrije avonden. De geneeskrachtige werking van munt is veelzijdig. De etherische olie van pepermunt kan worden aangewend bij tal van klachten, zoals maagklachten, verkoudheid, koorts, astma, tandpijn, diarree, sinusitus en hoofdpijn.

 

Biologisch:
Inhoud:
0,10gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±110

Zaai instructies

Munt houdt van koele, vochtige plaatsen. Bij het planten van munt moet rekening worden gehouden met woekering. De plant vermeerdert zich namelijk via uitlopers: dit zijn wortelachtige stengels die ondergronds groeien en scheuten vormen aan de knopen. Gebruik potten of plastic zakken om woekeren tegen te gaan. Kies voor het planten van munt voor goed doorlatende alkalische grond met veel humus of compost. Plant munt minstens dertig centimeter uit elkaar en geef ruim water. In de winter moet de munt worden verpot naar een kas of in een koele plaats in huis.