Waterkers

01240
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Waterkers (Rorippa) is een doorlevende waterplant die van nature voorkomt in heldere beken en rivieren. Waterkers wordt... Lees meer

Waterkers (Rorippa) is een doorlevende waterplant die van nature voorkomt in heldere beken en rivieren. Waterkers wordt ook wel cresson genoemd. De plant komt in het wild voor in Europa en Noord-Amerika. Waterkerszaden koop je natuurlijk makkelijk en veilig in onze webshop!

 

Waterkers is gezond!

Waterkers is bijzonder rijk aan vitamine en anorganische zouten. Het is een echte krachtbron. Waterkers is een caloriearme groente en rijk aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A en C. Bovendien heeft waterkers een gunstige werking op de zenuwen en hoge bloeddruk. Waterkers heeft een bloedzuiverende en vochtafdrijvende werking en helpt de eetlust op te wekken. De groene blaadjes zijn rijk aan zwavel, wat een gunstig effect heeft op de huid, haar en nagels.

Waterkers in de keuken

Ook in de keuken is het goed te gebruiken. Waterkers wordt net als andere kersensoorten voornamelijk rauw gebruikt in salades, maar wordt ook vaak verwerkt in soep. De groente smaakt een beetje peperachtig.
 

Biologisch:
Inhoud:
0,75gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±3500

Zaai instructies

Om waterkers te telen dient de natuur te worden nagebootst. De plantjes gedijen het beste in een bodempje stromend water en vormen witte wortels om voedingsstoffen uit het water op te nemen. De ideale omgeving voor waterkers is snelstromend, helder en kalkrijk water met een temperatuur van 8 à 12°C. Indien nodig wordt er een natuurlijk product op basis van zeewier toegevoegd aan het water, zodat er genoeg magnesium, ijzer en calcium aanwezig is als voedende bestanddelen voor de waterkers. Watervervuiling is funest voor dit plantje. Waterkers heeft tamelijk lange stelen en wordt meestal in bosjes verkocht. Er bestaat een fijne en een grove soort.