Boeren Orchidee

De boerenorchidee, ook wel armeluisorchidee genoemd, is een prachtige plant die in elke tuin past. Het is een bossige plant waarvan de bladeren varenachtig zijn. De bloemen groeien in trosjes en doen denken aan die van de orchidee. Het is een eenjarige plant die goed bestand is tegen temperatuurswisselingen. Lichte vorst of lekker warm, het maakt het plantje niet veel uit. Van oorsprong komt deze plant voor in, de bergen van, Chili, waar ook veel temperatuurswisselingen zijn. De plant staat het liefst in een rijpe, vochtige grond en windgeschut. De standplaats is afhankelijk van waar ze worden geteeld. In een pot het liefst in de zon, in de volle grond het liefst een halfschaduwrijk plekje.

Lees meer
1,89 incl btw

Bloemzaden van boerenorchidee kopen?

In ons assortiment hebben we een zadenmengsel van de boerenorchidee, genaamd ’Angel Wings’ met mooie wit, roze en paarse tinten.

Uit de bloemzaden van de Boeren Orchidee komen prachtige paarskleurige bloemen. De zaden van deze bloemen kunt u ook perfect gebruiken voor in een pot, maar ook voor in de tuin of terras.

Splitbloem - Nachtschade

De naam doet u natuurlijk denken dat dit een echte orchidee-soort is maar niets is minder waar. Deze bloemen komen uit de soort van de splitbloemen in de familie van de nachtschadegewassen. 

Latijnse Naam

De Latijnse naam voor de Boeren Orchidee Angel Wings is Schizanthus wisetonensis

Bloemzaden online kopen?

Bloemen zaaien begint bij de online webshop van www.dutchgardenseeds.com. U bent bij ons op het juiste adres als u bloemen wilt gaan zaaien in de tuin, op het balkon of in de moestuin, én op zoek bent naar veel soorten zaden!

De bloem zaden die wij verkopen hebben we, om het zoeken te vergemakkelijken, onderverdeeld in 1-jarige, 2-jarige en meerjarige bloemzaden soorten. 

10 jaar Dutch Garden Seeds