Reuk- of Siererwt

De Reuk- of Siererwt is een echte snijbloem. Je kunt er heel lang plezier van hebben!  Enig nadeel van de meeste siererwten is de relatief korte steel van de bloemen, hoewel er ook soorten met langere stelen zijn. Als je de bloemen als snijbloem wilt gebruiken nadat deze uit de zaden zijn gegroeit kunt u ze mooi in een vaasje plaatsen. Let op! Ze blijven lang(er) mooi als je schoon water gebruikt maar niet te veel. 

 

Lees meer
2,79 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw

Langere bloei

Om de bloei erin te houden is het noodzakelijk om de bloemen eruit te knippen, want zodra de planten de kans krijgen over te gaan op peulvorming stopt de vorming van nieuwe bloemen. Als je ze regelmatig weggeknipt blijft de bloei zelfs doorgaan tot de eerste vorstperiode. 

Het kweken van Reuk- of Siererwt zaden

De siererwt wordt opgekweekt uit zaad. In Nederlandse winkels liggen veelal mengsels en is het assortiment beperkt. Bij meer gespecialiseerde webwinkels, zoals die van ons hebben we diverse soorten Reuk- of Siererwt zaden voor verschillende kleuren. 

De hoge soorten Lathyrus zijn uitstkende klimmers en ruiken heerlijk. Zaai direct in de vollegrond vanaf april - mei op een zonnige plaats. Ook een hele mooie snijbloem. 

Bloemzaden in onze webshop

In onze webshop verkopen wij vele soorten bloemzaden. Waaronder bloemzaden voor 1-jarige bloemen, 2-jarige bloemen en meerjarige bloemen. Het assortiment bloemzaden bestaat uit meer van 250 soorten.

10 jaar Dutch Garden Seeds