Oost-Indische Kers

Oost-Indische kers is een gemakkelijk te telen kruid, dat weinig eisen stelt aan de bodem en verzorging. Zowel de bloemen, het blad en de zaden zijn eetbaar en hebben een scherpe smaak die doet denken aan mierikswortel. De plant rankt en je kunt hem zowel de bodem laten groeien, maar ook tegen een rek. Oost-Indische kers kan gebruikt worden als lokplant voor onder andere luizen en rupsen, zoals die van het koolwitje. Door de plant tussen andere planten, zoals koolsoorten, te zaaien, worden die planten hiertegen beschermd. Oost-Indische kers bloeit met prachtige bloemen, vaak in geel, oranje en rode kleuren. 

Lees meer
3,49 incl btw
2,29 incl btw
1,89 incl btw
1,59 incl btw
1,89 incl btw
1,85 incl btw
1,59 incl btw

Oost-Indische kers zaden kopen

Oost-Indische kers zaden kopen kun je natuurlijk makkelijk en veilig doen in onze webshop! Wij hebben verschillende soorten Oost-Indische kers zaden, ook biologische zaden.

Oost-Indische kers in de keuken

Het blad van de Oost-Indische kers kan gebruikt worden in salades, op brood en kan toegevoegd worden aan verschillende gerechten. Van het blad kan ook pesto gemaakt worden. Daarnaast kan het worden toegevoegd aan vinaigrettes.

De bloemen kunnen als garnering worden gebruikt in bijvoorbeeld salades en op brood. Ook kan er kruidenazijn van worden gemaakt. De azijn krijgt behalve een pittige smaak ook een mooie rode kleur.

De zaden kunnen als een soort kappertjes worden ingemaakt.

Botanische naam van de Oost-Indische Kers

De botanische naam van de bloemzaden oost indische kers is: Tropaeolum majus

Bloemzaden kopen

Het complete assortiment van kruiden zaden in de webwinkel van Dutch Garden Seeds bestaat uit meer dan 40 soorten kruiden zaden. Vele soorten kruidenzaden kun je het hele jaar zaaien en oogsten. Kruiden zaden kopen en telen is een fijne manier van tijdverdrijf, met name met het toekomstige resultaat in uw gedachte. Kruiden zaden kun je gemakkelijk kopen in de webwinkel van Dutch Garden Seeds.

 

10 jaar Dutch Garden Seeds