Klimmende Winde

De klimmende winde is een echte klimmer.  De planten hebben trechtervormige bloemen die in combinatie met de bladeren een schitterend gezicht zijn. Gewoonlijk gaan de bloemen bij zonsopkomst 'open' en aan het einde van de ochtend zullen ze langzaam weer dicht gaan. Ze hebben wel zon nodig om mooi te bloeien.  

Voor de tuin zijn vooral twee sterk op elkaar lijkende geslachten geschikt, die beide in veel gevallen nog onder de naam Ipomoea worden aangeboden. 

 

Lees meer
1,59 incl btw
2,79 incl btw

Zaden van de klimmende winde

In onze webshop hebben we 2 soorten klimmende winde zaden met bloemen in verschillende kleuren. De purpurea en de vinice pink. Beide soorten hun eigen schitterende kleuren palletten. 

De plek voor de Klimmende Winde

Winden zijn weliswaar klimplanten, maar ze kunnen ook heel goed als bodembedekkers worden toegepast. Met behulp van bijvoorbeeld gaas of draden kunt u de klimmende winde over elk gewenst pad laten 'lopen' of 'klimmen'.  Heeft u een lelijke muur of schutting? Dan is de klimmende winde absoluut geschikt om deze om te toveren tot een schitterende bloemenzee waardoor de lelijke muur snel niet meer zichtbaar is. 

Bij voorkeur op een zonnige plaats planten en niet te vroeg in het jaar. 

10 jaar Dutch Garden Seeds